Kereviz Yaprağı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
25 Haziran 2024

Kereviz Yaprağı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Yaprağı Çorbası

Kereviz Yaprağının Faydaları

Kereviz ve kereviz yaprağı, sağlık açısından oldukça faydalı ve besleyici sebzelerdir. İçerdiği A, B, C vitaminleri ve fosfor, bakır, çinko, selenyum, mangan mineralleri sayesinde vücudumuza birçok yarar sağlar. Kereviz yaprağı özellikle çocukların zekâ gelişimine olumlu etkiler sunar. Karaciğer dostu olan kereviz yaprağı, siroz hastalığını önleyici etkisi ile bilinir. Ayrıca karaciğer şişliğini ve sarılığı gidermede etkilidir. Gut hastalığının tedavisinde de kereviz yaprağı kürü önerilmektedir. Uzmanlar, kereviz yaprağı çorbasının haftada bir kez tüketilmesini tavsiye etmektedir. Bu faydaları göz önünde bulundurarak, şimdi kereviz yaprağı çorbasının tarifine geçelim.

Kereviz Yaprağı Çorbası Malzemeleri

  • Bir tane kerevizin yeşil yaprakları
  • Bir tane kuru soğan
  • İsteğe göre yeşil acı biber veya kapya kırmızı biber
  • Üç çorba kaşığı zeytinyağı
  • İki çorba kaşığı tereyağı
  • Damak tadınıza göre tuz

Terbiyesi İçin

  • Dört çorba kaşığı un
  • Bir kâse yoğurt (ekşi olması tercih edilir)
  • Yarım limon suyu

Kereviz Yaprağı Çorbası Nasıl Yapılır?

Kerevizin yapraklarını bol su ile iyice yıkayın ve temiz olduğundan emin olana kadar bu işlemi tekrarlayın. Ardından yaprakları ne küçük ne de büyük olacak şekilde parçalara ayırın. Uygun bir tencereye iki çorba kaşığı tereyağı ve üç çorba kaşığı zeytinyağını alarak eritmeye başlayın. Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve tencereye alarak kavurmaya bırakın. Soğanlar kavrulurken biberleri ayıklayın ve küçük bir şekilde doğrayın, ardından tencereye ilave edip soğanlarla birlikte kavurun. Soğanlar ve biberler kavrulduktan sonra kereviz yapraklarını tencereye ekleyip kavurmaya devam edin. Çorbanızın daha lezzetli olması için bir paket et bulyon ekleyin. Et bulyon kullanmak istemezseniz et suyu da tercih edebilirsiniz. Tencereye bir buçuk litre su ilave edin, tuzunu ayarlayın ve kaynamaya bırakın. On beş dakika kadar kaynayan çorbayı blenderdan geçirin.

Terbiyesi için bir kâse yoğurdun içerisine un ve limon suyunu ekleyip iyice çırpın. Yoğurdun kesilmemesi için çorbadan bir kepçe kadar alıp yavaşça hazırlanan terbiyenin içerisine ilave edip terbiyenin biraz ısınmasını sağlayın. Ardından hazırlanan terbiyeyi çorbaya yavaşça ilave edip karıştırın. Beş dakika kadar terbiyesi ile kaynayan çorbanın altını kapatın ve istenilen şekilde servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yaprak Çeşitleri Nelerdir?

Yaprak Çeşitleri Nelerdir?

Çanak Yaprak Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Çanak Yaprak Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Çınar Yaprağının Zararları?

Çınar Yaprağının Zararları?

Mate Yaprağının Faydaları ve Kullanı mı?

Mate Yaprağının Faydaları ve Kullanı mı?

Alıç Yaprağının Faydaları Nelerdir?

Alıç Yaprağının Faydaları Nelerdir?