Zeytin Yaprağı ve Faydaları Zeytin, Akdeniz ve Ege bölgelerinde yetişen, her zaman yeşil yapraklı bir bitkidir. Zeytin ağacının meyvesi bol miktarda olur, ancak bir yıl bol ürün verirse, diğer yıl daha az ürün verir. Zeytinin birçok çeşidi vardır, en bilineni siyah zeytin ve yeşil zeytindir. Zeytin suyu çok sever, ancak susuzluğa da dayanıklı bir ağaçtır. Zeytin ağacının en büyük düşmanı dondur; dona karşı dayanıklı bir ağaç değildir. Zeytin birçok yerde kullanılır, özellikle kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmezidir. Zeytini yalnızca kahvaltılarda değil, salatalarda ve yemeklerde de kullanırız. Zeytinden ayrıca yağ da elde edilir ve bu yağı her yerde kullanmak mümkündür. Zeytinyağı tam bir şifa kaynağıdır ve çok güçlü bir besin kaynağıdır. Zeytinin oldukça faydası vardır, ancak zeytin yaprağı daha da şifalıdır. Zeytin yaprağı yaz ve kış aylarında hep yeşildir. Zeytin yaprağını hiç dökmüyormuş gibi görülebilir, ancak zeytin yaprağı döker; altından yeni yaprak hemen açtığı için hiç dökmüyormuş gibi görünür. Zeytin yaprağı hafif uzun, etli ve koyu yeşildir. Zeytin yaprağı tam bir şifa kaynağıdır. İçinde yüze yakın sağlıklı madde bulunmuştur. Faydaları oldukça fazladır ve kansere dahi faydası olduğu bilinmektedir. Peki, zeytin yaprağı nasıl kullanılır? Zeytin yaprağının nasıl kullanıldığını öğrenelim. Zeytin Yaprağı Kürü Malzemeleri
Zeytin Yaprağı Kürü Nasıl Yapılır? Suyu bir demliğe koyun ve ocağa alıp kaynatın. Su kaynamaya başlayınca zeytin yaprağını içine atın ve 2-3 dakika kadar kısık ateşte kaynatın. Altını kapatıp 5 dakika demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra günde iki su bardağı içebilirsiniz. Eğer tadı hoşunuza gitmezse bal ya da limon sıkarak içebilirsiniz. Zeytin yaprağının birçok faydası vardır. Biraz da bunlardan bahsetmek isterim. Zeytin Yaprağının Faydaları Nelerdir?
Zeytin yaprağı, binlerce yıldır sağlık açısından faydaları bilinen bir bitkidir. Doğru kullanıldığında, doğal bir şifa kaynağı olarak hayatınıza dahil edebilirsiniz. |