Kırmızı Pancar Yaprağı Kırmızı pancar yaprağı, sağlık açısından birçok fayda sağlayan mucizevi bitkilerden biridir. Anadolu'da barındırdığı vitamin ve mineraller ile kırmızı pancar, şifa kaynağı olarak bilinir. Sağlık Üzerindeki Etkileri Özellikle kırmızı pancar yaprağının mide hastalıklarına, kalp ve damar sağlığına ve cilt hastalıklarına karşı olumlu ve iyileştirici etkisinin bulunduğu bilinmektedir. Pancar denildiğinde, sapları ve kırmızı ve yeşil yaprakları da buna dahildir. Özellikle şifa olarak tüketilmek isteniyorsa yaprakları ile tüketmek daha faydalı olacaktır. Pancar Yaprağı Faydaları
Kırmızı Pancar Yaprağı Nasıl Tüketilir? Özellikle haşlanarak tüketilen pancar yaprağını en iyi tüketme yolları kavurması, sarması ve suyudur. Kırmızı pancar yapraklarını ayıklarken özellikle bıçak kullanmamalı, el ile ayırmalıdır. Kırmızı Pancar Yaprağı Kavurma Tarifi Malzemeler
Servis İçin
Kırmızı Pancar Yaprağı Kavurma Nasıl Yapılır? Pancar yaprakları geniş bir kapta temizlenip suda bekletilmelidir. Bol su içerisine birkaç damla sirke konularak içerisine pancar yaprakları atılır. Bir müddet bekletildikten sonra bol su ile yıkanır. Daha sonra suyunun süzülmesi için süzgece alınır ve iri iri doğranır. Zeytinyağı tencereye alınarak hafif kızdırılır. Üzerine pancar yaprakları konularak suyunu bırakana kadar harlı ateşte pişirilir. Suyunu bıraktığında ise kısık ateşte pişmeye bırakılmalıdır. Rengi biraz değişmeye başladığında yemeklik doğranan soğan ve tuz eklenerek karıştırılır ve kapağı kapatılıp iyice pişirilir. Pişince ocaktan alınır ve yoğurt ile servis edilir. |