Kırmızı Pancar Yaprağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
20 Temmuz 2024

Kırmızı Pancar Yaprağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kırmızı Pancar Yaprağı

Kırmızı pancar yaprağı, sağlık açısından birçok fayda sağlayan mucizevi bitkilerden biridir. Anadolu'da barındırdığı vitamin ve mineraller ile kırmızı pancar, şifa kaynağı olarak bilinir.

Sağlık Üzerindeki Etkileri

Özellikle kırmızı pancar yaprağının mide hastalıklarına, kalp ve damar sağlığına ve cilt hastalıklarına karşı olumlu ve iyileştirici etkisinin bulunduğu bilinmektedir. Pancar denildiğinde, sapları ve kırmızı ve yeşil yaprakları da buna dahildir. Özellikle şifa olarak tüketilmek isteniyorsa yaprakları ile tüketmek daha faydalı olacaktır.

Pancar Yaprağı Faydaları

  • Özellikle kırmızı suyu kan yapmaya yardımcıdır.
  • Alyuvar çoğaltılmasında faydalıdır.
  • Bağırsak ve mideyi rahatlatıcı ve iyileştirici etkisi vardır.
  • Karaciğer hastalıklarını önlemekte, varsa hastalık tedavi edici özelliği ile tedavi etmektedir.
  • Yapısında bulunan B vitamini ve fosfor, strese iyi gelmekte ve sakinleştirici etkisi bulunmaktadır.
  • Ciltte oluşmuş sivilceleri yok etmektedir.
  • Haşlanarak püre yapılmış pancar yaprağını vücutta oluşmuş yaralara, morluklara ve şişliklere sarıldığında tedavi edici özelliği bulunmaktadır.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi vardır.

Kırmızı Pancar Yaprağı Nasıl Tüketilir?

Özellikle haşlanarak tüketilen pancar yaprağını en iyi tüketme yolları kavurması, sarması ve suyudur. Kırmızı pancar yapraklarını ayıklarken özellikle bıçak kullanmamalı, el ile ayırmalıdır.

Kırmızı Pancar Yaprağı Kavurma Tarifi

Malzemeler

  • 1 kg pancar yaprağı
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 büyük soğan
  • Tuz

Servis İçin

  • Süzme yoğurt

Kırmızı Pancar Yaprağı Kavurma Nasıl Yapılır?

Pancar yaprakları geniş bir kapta temizlenip suda bekletilmelidir. Bol su içerisine birkaç damla sirke konularak içerisine pancar yaprakları atılır. Bir müddet bekletildikten sonra bol su ile yıkanır. Daha sonra suyunun süzülmesi için süzgece alınır ve iri iri doğranır.

Zeytinyağı tencereye alınarak hafif kızdırılır. Üzerine pancar yaprakları konularak suyunu bırakana kadar harlı ateşte pişirilir. Suyunu bıraktığında ise kısık ateşte pişmeye bırakılmalıdır. Rengi biraz değişmeye başladığında yemeklik doğranan soğan ve tuz eklenerek karıştırılır ve kapağı kapatılıp iyice pişirilir. Pişince ocaktan alınır ve yoğurt ile servis edilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Palmiye Yaprağı Kullanım Alanları

Palmiye Yaprağı Kullanım Alanları

Güncel

Avakado Yaprağı Kürü Tarifi ve Malzemeleri

Avakado Yaprağı Kürü Tarifi ve Malzemeleri