Elma Yaprağı Elma, dünyada pek çok ülkede ve Türkiye'de yetiştirilen, gülgiller familyasından bir meyve türüdür. Elma, en çok tüketilen meyvelerden biridir ve birçok çeşidi bulunmaktadır. Elma ağaçları, 8-9 metreye kadar büyüyebilir ve iklim seçmeden Türkiye'nin her bölgesinde yetiştirilebilir. Elma yetiştiriciliği, en çok kar getiren meyve türlerinden biridir. Bilinçli bir şekilde bakımı yapıldığında, her dönümde tahminen 300-500 kg, hatta 2-3 tona kadar bile meyve hasadı yapılabilir. Dünya genelinde en fazla elma tüketen ülkeler arasındayız. Elma, içeriğinde bol miktarda C vitamini, K vitamini, E vitamini, A vitamini ve B12 vitamini bulundurur. Ayrıca manganez, bakır, fosfor ve magnezyum açısından da zengindir. Elma, kabuğuyla tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı koruyucu özellik taşır. Kabuğuyla tüketilen bir elmanın içinde tahminen 4 gram besin lifi bulunur. Elmayı kabuğuyla yemek, kabuğunda bulunan çeşitli vitaminler ve lifler sayesinde daha yararlıdır. Bu kadar faydalı bir meyvenin yaprağının da birçok faydası vardır. Elma Yaprağının Faydaları Nelerdir?
Elma Yaprağı Çayı Tarifi Elma yapraklarından 6-7 tane alın ve iyice yıkayarak üzerindeki tarım ilaçlarının kalıntılarının temizlenmesini sağlayın. Yaprakları bir demliğin içine koyun ve üzerine istediğiniz kadar su ekleyip kaynamaya bırakın. Elma yaprağı çayınızın 5 dakika kaynaması yeterli olacaktır. Çayı ocaktan alarak ılımasını ve demlenmesini bekleyin. Ilımış çayınızı süzerek afiyetle içebilirsiniz. Elma yapraklarıyla yaptığınız çayın lezzetini veya aromasını artırmak için isteğe bağlı olarak içine bir tarçın çubuğu ekleyebilirsiniz. |
ELİFNAZ
11 Mayıs 2024 CumartesiSırf elma hakkında bilgi vermişsiniz. Yaprağı ile alakası yok.
Cevap yazAdmin
11 Mayıs 2024 CumartesiElifnaz, yorumunuz için teşekkür ederim. Yazının konusunu belirlerken elma üzerine yoğunlaşmıştım. Yaprağıyla ilgili bilgi eksikliğini fark ettirdiniz, gelecekte bu konuya da yer vereceğim. Öneriniz için teşekkürler!
Meknune
11 Mayıs 2024 CumartesiZayıflamak için idealdir. 1 elmada sadece 50 kalori vardır. İçerdiği petkin maddesinden dolayı doyurucu olma özelliği vardır. Düşük kalorili olduğundan, kilo aldırmadan doymanızı sağlar.
Öğle yemeği yemeden önce yenilen bir elma, bağırsaktaki bakteri oluşumu engeller ve kabızlığı önler.
C vitamini barındırdığından bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklardan korur.
Yemekten sonra yenilmelidir.
Soru Sor / Yorum Yap