Kiraz Yaprağı Kiraz yaprağı, gülgiller familyasından olan kiraz ağacının yaprağıdır. Kendine has hoş bir kokusu bulunan bu yapraklar, hem tıbbi amaçlarla hem de mutfaklarda kullanımıyla bilinir. Kiraz yaprağı çayı, sağlık açısından pek çok fayda sağlar. Kiraz Yaprağı Kullanımı Türkiye'de özellikle Malatya ilinde, kiraz yaprağı ile yapılan lezzetli yemekler bulunmaktadır. Bu yemeklerin başında, kiraz yaprağının tahıl ürünleriyle öğütülmesiyle elde edilen bulgurdan yapılan köfte gelmektedir. Kiraz yaprağı, taze olarak kullanılabildiği gibi kurutularak da saklanabilir. Ayrıca, taze kiraz yaprağı mutfak robotunda çekilerek kıyıldığında ayran içerisine eklenebilir ve bu sayede sağlık açısından bir şifa kaynağı haline gelir. Kiraz yaprağı, İzmir, Amasya, Manisa, Isparta, Afyon, Konya, Sakarya, Kocaeli ve Malatya-Yeşilyurt gibi illerde yaygın olarak üretilir. Kiraz Yaprağının Faydaları Kiraz yaprağının tüketimi ve çay olarak kullanımı, bağışıklık sistemini güçlendirir ve sindirimi kolaylaştırır. İşte kiraz yaprağının sağladığı bazı faydalar:
Ekstra Bilgiler Kiraz yaprağının faydalarını en iyi şekilde görmek için düzenli olarak tüketilmesi önerilir. Ayrıca, kiraz yaprağı çayının hazırlanışı da oldukça basittir. Birkaç adet kurutulmuş kiraz yaprağını kaynar suya ekleyip demlenmeye bırakmak yeterlidir. Bu çayı günde iki kez içmek, sağlığınıza olumlu katkılar sağlayacaktır. |
Zekiye
28 Nisan 2024 PazarCilde nasıl uygulanıyor
Cevap yazAdmin
28 Nisan 2024 PazarBu ürünü kullanmadan önce cildinizi iyice temizleyin ve kurulayın. Ardından az miktarda ürünü elinize alıp, dairesel hareketlerle yüzünüze masaj yaparak uygulayın. Göz ve dudak çevresinden kaçınmayı unutmayın. Ürünü kullanma talimatlarına göre belirlenen süre kadar beklettikten sonra bol su ile durulayın. Cildinizde tahriş veya hassasiyet görürseniz kullanmayı bırakın ve bir dermatoloğa danışın.