İncir Yaprağı Kullanım Alanları
20 Haziran 2024

İncir Yaprağı Kullanım Alanları

İncir yaprağı, incir ağacında yetişen bir bitkidir. Anavatanı Doğu Akdeniz ve Güneybatı Asya'dır. İncir ağaçları dişi ve erkek ağaçlar olarak ikiye ayrılır. Aralarındaki en önemli fark; dişi ağaçların meyveleri oldukça büyük ve çokken, erkek ağaçlarınki ise küçük ve azdır. Besin değeri oldukça yüksek olan incirin yaklaşık %30'u şekerdir. İncirin hem meyvesi hem de yaprağı oldukça faydalıdır. İncir yaprağının sütü insan sağlığı için çok faydalıdır ve çeşitli kullanım alanları vardır. İncir yaprağı, doğal ve bitkisel bir tedavi olanağı sunmaktadır.

İncir Yaprağının Kullanım Alanları

İncir yaprağının içindeki süt yatıştırıcı özelliklere sahiptir. Bu nedenle özellikle elde çıkan siğillerin tedavisinde kullanılır. Bunun için incir yaprağından sızan süt siğillerin üzerine sürülür. Siğilin sütle tedavisi oldukça başarılı sonuçlar verir. Siğiller haricinde vücutta çıkan çıbanların tedavisinde de incir yaprağı kullanılır. İncir yaprakları ezilerek kendi sütü sayesinde lapa haline getirilir. Daha sonra çıbanların üzerine sürülür. Bu sayede çıbanların başları çıkararak içindeki irinin dışarı akıtılmasına yardımcı olur.

İncir yaprağının diğer faydalarından biri de hemoroit rahatsızlığına iyi gelmesidir. Bunun için incir yaprakları güneş görmeyen fakat havadar bir yerde kurutulmalıdır. Yapraklar kurutulunca avuç içinde ufalanır. Daha sonra bir tutam kuru incir yaprağı, bir bardak su ile cezvede kısık ateşte kaynatılır. Temiz bir havlu cezvedeki incir yapraklı suya batırılır ve daha sonra hemoroitin meme ucuna sürülür. Bu işlemi zahmetli bulanlar, çıban için kullanılan lapa incir yöntemini de tercih edebilir.

İncir yaprağı, yanıklara ve böcek ısırıklarına da oldukça iyi gelmektedir. Akrep ya da örümcek sokmalarına karşı, o bölgeye incir yaprağı sürülür. İncir yaprağından akan süt ile ısırık olan bölge iyice ovulur. Kuduz vakaları için de incir yaprağı birebirdir.

İncir yaprağı, sıklıkla bacaklarda görülen varis hastalıklarının tedavisinde de kullanılır. Bir miktar kaynamış suyun içerisine temizlenmiş ve yıkanmış incir yaprakları konulur. Yaklaşık yarım saat bekletilir. Daha sonra incir yaprakları varisli bölgeye sürülür. Tercihe göre suyundan da içilebilir. Bu işlem 21 gün boyunca düzenli olarak uygulandığında varislerde iyileşme olduğu görülecektir.

Son olarak, incir yaprağı guatr rahatsızlığı olan kişilere de fayda sağlar. Taze incir yaprakları temiz bir havlu üzerinde ezilir. Daha sonra havlu, guatr olan bölgeye sarılır. Bu işlem düzenli olarak uygulandığında kullanılan ilaçların yanında kişiye alternatif olarak yardımcı olacaktır.

İncir Yaprağının Diğer Faydaları

İncir yaprağının faydaları bunlarla sınırlı değildir. Diğer önemli faydaları şunlardır:
  • Antioksidan özellikleri sayesinde vücudu serbest radikallerden korur.
  • Kandaki şeker seviyesini dengeleyerek diyabet hastalarına yardımcı olur.
  • Kalp sağlığını destekler ve kolesterol seviyesini düşürür.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Sindirim sistemini düzenler ve kabızlığa iyi gelir.

İncir yaprağı, hem sağlık hem de güzellik açısından çeşitli faydalar sunan doğal bir mucizedir. Doğru ve düzenli kullanıldığında birçok sağlık sorununa karşı etkili bir çözüm sunabilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Zeytin Yaprağı Ekstraktı Faydaları Nelerdir?

Zeytin Yaprağı Ekstraktı Faydaları Nelerdir?

Ayva Yaprağı Çayının Faydaları?

Ayva Yaprağı Çayının Faydaları?

Sinameki Yaprağı Özellikleri ve Faydaları

Sinameki Yaprağı Özellikleri ve Faydaları

Lahana Yaprağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Lahana Yaprağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Portakal Yaprağı Faydaları Nelerdir?

Portakal Yaprağı Faydaları Nelerdir?

Güncel

Yaprak Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Yaprak Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Avakado Yaprağının Faydaları?

Avakado Yaprağının Faydaları?

Güncel

Gül Yaprak Biti Belirtileri ve Tedavisi

Gül Yaprak Biti Belirtileri ve Tedavisi