Yaprak sarması harcını hazırlarken en dikkat ettiğiniz nokta ne oldu? Benim için pirinçlerin iyice yıkanması ve soğanların doğru şekilde sotelenmesi oldukça önemli. Yine de kısmen acemi olduğumdan, kısık ateşte pişirmekte zorlanıyorum. Peki, soğanları pembeleştirirken, renk değişimine dikkat etmek harcın tadını nasıl etkiliyor? Bir de harcı dinlendirmenin ne kadar önemli olduğunu hissettim. Dinlendikten sonra malzemelerin ne kadar uyum sağladığını görmek bambaşka bir deneyim. Kıyma eklerken, bu durumun kıvamını nasıl etkilediğini merak ediyorum. Acaba kıymayı fazla pişirirsem, harcın yapısında bir değişim olur mu? Yaprakları sarmaya geldiğinde ise, sıcak suya batırmak harika bir fikir! Yumuşadıktan sonra, ilk denememde yaprağı sarmakta zorluk çekmiştim. Senin bu konuda acemiliğin var mıydı, yoksa sarmak hemen eline mi alıştı?
Yaprak sarması harcını hazırlarken en dikkat ettiğiniz nokta ne oldu? Benim için pirinçlerin iyice yıkanması ve soğanların doğru şekilde sotelenmesi oldukça önemli. Yine de kısmen acemi olduğumdan, kısık ateşte pişirmekte zorlanıyorum. Peki, soğanları pembeleştirirken, renk değişimine dikkat etmek harcın tadını nasıl etkiliyor? Bir de harcı dinlendirmenin ne kadar önemli olduğunu hissettim. Dinlendikten sonra malzemelerin ne kadar uyum sağladığını görmek bambaşka bir deneyim. Kıyma eklerken, bu durumun kıvamını nasıl etkilediğini merak ediyorum. Acaba kıymayı fazla pişirirsem, harcın yapısında bir değişim olur mu? Yaprakları sarmaya geldiğinde ise, sıcak suya batırmak harika bir fikir! Yumuşadıktan sonra, ilk denememde yaprağı sarmakta zorluk çekmiştim. Senin bu konuda acemiliğin var mıydı, yoksa sarmak hemen eline mi alıştı?
Cevap yaz