Limon Yaprağı

Limon Yaprağı; Limon bir yıl boyunca büyümeyi devam ettiren, kış mevsiminde yapraklarını dökmeyen küçük bir ağaç türüdür ve bu ağacın sebzesidir. Limonun anavatanı net olarak bilinmemektedir. Ilıman iklime sahip bütün illerde kültür biçimleri yetiştirilen, yaprak dökmeyen, uçucu yağ barındıran bu küçük ağaçların meyveleri Türkiye'de oldukça sevilir.

Ege ve Akdeniz gibi bölgelerde hemen hemen, her evin bahçesinde bir limon ağacı mevcuttur. Limon öncelikle suyu için kullanılır, etli kısmı ve kabuğu aşçılık ve fırında pişirmek için kullanılır. Limon suyunun yaklaşık olarak %5'i asittir. PH değeri 2-3 arasında bulunmaktadır. Kolay bir şekilde elde edilen asit, bilimsel eğitim deneyleri için kullanılır. Özellikle çorbalarda, yemeklerde, salata çeşitlerinde, lezzet vermek, hazmı kolaylaştırmak ve vücut direncini arttırmak için kullanılan önemli bir C vitamini deposudur. Özellikle limon suyu ile haşlanmış olan tavuk daha lezzetli olur. Günde bir tane limonun suyunu içmek grip ve nezleyi önler. İçeceklerde garnitür olarak, buzlu çay veya alkolsüz içeceklerde bir dilim şeklinde olarak, bardağın içinde veya kenar kısmında kullanılır. Limon suya tat vermesi için de tercih edilir. Oda sıcaklığında uzun süre tutulan limon, çürür. Limon suyu genellikle balık yemeği üzerine sembolik bir şekilde sıkılır. Ek olarak limon suyu salamuraya yatırılmış eti pişirmeden önce bir parça koyularak marine için kullanılır. Bazı insanlarda limonu bir meyve gibi yemeyi tercih eder.
Ama daha sonra sitrik asit ve şekeri dişlerden arındırmak için su kullanmak gerekli olur. Limon kendisi ya da misket limonu ile çoğunlukla reçel yapımında kullanılır. Bazı bilgiler, limonun flavoroid bileşimlerini barındırdığını ifade ederler. Flavonoid antioksidan ve anti kanser hücrelerini yok eder.

Limon kadar limon yaprağı da oldukça faydalıdır. Limonun yaprakları kaynatılıp çayı yapılır. Ödem atmak ve tansiyonu düşürmek için limon yaprağı tavsiye edilir. Yüksek oranda C vitamini içermesinden dolayı limon yaprağı çayı grip, nezle gibi üst solunum yolu rahatsızlıklarının tedavisine destek olmak için ve kaybedilen enerjiyi kısa sürede tekrar kazanmak için kullanılabilir. Soğuk veya sıcak bir şekilde tüketebilen limon yaprağı çayı, sindirim sisteminin düzgün biçimde çalışmasını ve şişkinliklerin vücuttan daha hızlı bir şekilde atılmasını sağlar. Sabahları içilmesi tavsiye edilen 1 bardak limon yaprağı çayı güne başlamak için gereken enerjiyi sağlar, zihinsel ve bedensel rahatlık verir. Ancak asitli içeriği sebebiyle reflüsü olan kişilere çoğu zaman önerilmez ve aç karnına içildiğinde mide yanmasına sebep olabilir.
21.01.2024 02:51:23
Limon Yaprağı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Limon Yaprağı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

2 Yorum Yapılmış "Limon Yaprağı"
Dut yapragindan sarma sarilir
Sibel . 12.08.2018
Hangi yapraklardan yaprak sarması yapılıyor ve toplanma dönemleri ne zaman dır çünkü yapraklar damarlı oluyor zamanı geçince ve kartlasiyor teşekkür ederim.
Sevim . 30.07.2017

Tetra Yaprağı

Tetra yaprağı, tetra ağacı, Cotinus Coggygria olmakla beraber ülkemizde Duman ağacı ismiyle bilinmektedir. Tetra ağacının özellikle iri ve kırmızı te...
Devamını Oku

Pancar Yaprağı

Pancar yaprağı, Bir çoğumuz pancar yaprağı ile yemekler sarmalar kavurmalar yaparız. Fakat nelere faydalı olduğunu çok azımız biliriz. Pancar yaprağında insa...
Devamını Oku

Bağa Yaprağı

Bağa yaprağı, halk arasında sinirli ot olarak bilinen bitki insan sağlığı için şifa dağıtan bitkiler arasında yer alır. Çok yıllık bir bitki olan bağa y...
Devamını Oku

Funda Yaprağı

Funda yaprağı, kilo vermek için yaygın bir şekilde kullanılan funda yaprağının idrar söktürücü ve ödem attırıcı etkisi bulunmaktadır. Kilo vermek için k...
Devamını Oku

Söğüt Yaprağı

Söğüt Yaprağı, Söğüt ağacına yapılan bilimsel araştırmalar neticesinde yaklaşık 250 - 260 değişik türü bulunmaktadır. Ekseri kışın yapraklarını döken sö...
Devamını Oku

Okaliptus Yaprağı

Okaliptüs yaprağı, mersingiller familyasından olan okaliptüs bitkisinin yapraklarıdır. Çok sayıda hastalığa şifa kaynağı olan okaliptüs bitkisinin altı yüzün...
Devamını Oku

Ihlamur Yaprağı Faydaları

Ihlamur Yaprağının Faydaları, ıhlamur yaprağı strese karşı oldukça faydalıdır, aynı zamanda uykusuzluk problemini de büyük ölçüde gidererek rahatlatmaktadır....
Devamını Oku

Kiraz Yaprağı

Kiraz Yaprağı, lezzetli meyve ağacı türlerinden olan kiraz meyvesinin yaprağıdır. Gülgiller familyasından olup kiraz yaprağının kendine has hoş bir kokusu va...
Devamını Oku

Çam Yaprağı Çayı

Çam Yaprağı Çayı, birçok hastalığa iyi geldiği çok kişi tarafından da biliniyor. Bazen ilaç kullanarak bile geçmeyen hastalıklarınıza çam yaprağı çayı ile şi...
Devamını Oku

Mersin Yaprağı

Mersin yaprağı, oldukça hoş bir kokusu olan mersin yaprağın içerisinde A vitamini, şeker, tanen bulundurur. Başta Akdeniz olmak üzere Karadeniz ve Ege kıyıla...
Devamını Oku

Sidir Yaprağı

Sidir yaprağı, Tomurcuk çok küçük olup az sayıda pullarla örtülüdür. Yapraklar uzun sürgünler üzerinde tek tek dağınıktır. Yapraklar dökülmeden ağaç üzerinde...
Devamını Oku

Çınar Yaprağı Çayı

Çınar yaprağı çayı, çınar ülkemizde neredeyse bütün bölgelerde yetişebilir özelliktedir. Çınar yaprağı, 50 metre kadar uzayabilen, çakıllık ve kumlu toprakla...
Devamını Oku

Portakal Yaprağı

Portakal yaprağı, doğanın bize sunduğu çok sayıdaşifalı bitkiler bulunmaktadır. Taze portakal yaprağı da bunlardan sadece bir tanesidir. Portakal...
Devamını Oku

İncir Yaprağı Çayı

İncir yaprağı çayı, İncir yaprağı yüzyıllardır tedavi amaçlı kullanılan bir bitkidir. Türkiye'de hemen hemen her yerde yetişebilen, yatıştırıcı bir etkiye sa...
Devamını Oku

Kavak Yaprağının Faydaları

Kavak Yaprağının Faydaları, Doğanın bizlere sunduğu çok fazla nimetler vardır. Hiçbir varlık ya da bitki boşu boşuna yaratılmamıştır. Hep...
Devamını Oku

Yaprağı Güzel

Yaprağı güzel, bitkisine kolyos çiçeği adı da verilir. Yaprağı güzel bitkisi saksı çiçekleri arasında önemli bir yere sahip olan bitkilerdendir. Geçmişi uzun...
Devamını Oku

Ardıç Yaprağı

Ardıç Yaprağı, Ardıç ağacı iğne yapraklı, çalı görünümün de ve kırsal ve dağlık yerlerde yetişen bir ağaç türüdür. Ardıç ağacının üremesi biraz değişik oluyo...
Devamını Oku

Nar Yaprağı

Nar Yaprağı, Nar, kış aylarında, özellikle kasım ayının başlarında çıkmasıyla birlikte tüketmenizi tavsiye ederim. Yılın bu aylarında taze narı bulmak mümkün...
Devamını Oku

Meşe Yaprağı

Meşe yaprağı, Kayıngiller familyasından olan meşe ağacı dağlık alanları erozyonlara karşı bol miktarda ekilmiş bir bitkidir. Kışın yapraklarını döken uzun öm...
Devamını Oku

Koka Yaprağı

Koka yaprağı, özellikle son yıllarda uluslararası toplantılarda konu haline gelmiş kokan ağacının yaprağıdır. Bunun nedeni ise koka yaprağı kokain ham m...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Tetra Yaprağı
Pancar Yaprağı
Bağa Yaprağı
Funda Yaprağı
Söğüt Yaprağı
Son Forum Konuları
Çınar Yaprağının Kanserli Hastada Kullanılması Doğru Mu
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024