Ceviz Yaprağı Çayı
Ceviz yaprağı çayı, sağlığa birçok faydası olan ceviz yaprağı taze olması bakımından ağacından haziran ayında toplanmalıdır. Tüysü bir yapıya sahip olan yapraklar serin ve güneş görmeyen bir yere serilerek kurutulduktan sonra ince ince doğranıp bir kavanozun içerisine koyularak çay yapımında kullanılabilir.
Ceviz yaprağının çayının faydaları nelerdir?- Kan şekerini düşürür.
- Bağırsak kurtlarını ve solucanlarını dökücü etkisi vardır.
- Sindirim sistemi bozukluklarına, kabızlığa oldukça faydalıdır.
- Sarılık tedavisinde kullanılır.
- Kanın pıhtılaşmasını önleyerek kan dolaşımını düzenler.
- Vücudu kuvvetlendirici ve direnç verici etkisi vardır.
- İştah açar.
- Kandaki mikropları temizleyici görevi vardır.
- Egzema uçuk gibi deri hastalıklarının azalmasında oldukça faydalıdır.
- İltihaplı el ve ayak tırnakları ve kemik çürüklerini azaltıcı etkisi vardır.
- Ciltteki sivilceleri azaltarak cilde parlaklık verir.
- Saç dökülmelerini azaltır.
- Kadınlarda meydana gelen akıntıları azaltır.
- Boğazını temizleyerek iltihaplanmasını önler.
- Ayak terlemelerini ve ayak kokusunu azaltır.
Ceviz yaprağından çay nasıl yapılır?
Bir çaydanlığın veya cezvenin içerisine bir su bardağı su kaynatıldıktan sonra içerisine bir tatlı kaşığı doğranıp kurutulmuş ceviz yaprakları atılıp çaydanlığın ağzı kapatılarak demlenmeye bırakılır.
4-5 dakika demlendikten sonra bir süzgeçle bardağa süzülüp gün boyunca içilebilir.
20.01.2024 12:16:36
Ceviz Yaprağı Çayı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|