{ "title": "Zeytin Yaprağı", "image": "https://www.yapraklar.gen.tr/images/zeytin-yapragi.jpg", "date": "21.01.2024 11:49:14", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Zeytin Yaprağı, Zeytin Akdeniz ve ege bölgesinde yetişen her zaman yeşil yapraklı bir bitkidir. Zeytin ağacının meyvesi bol olur. Ama bir yıl bol olur ise diğer yıl az olur. Zeytinin birçok çeşidi vardır. En bilineni siyah zeytin ve yeşil zeytindir. Zeytin suyu çok sever ama susuzluğuda dayanıklı bir ağaçtır. Zeytin ağacının en büyük düşmanı dondur. Dona dayanıklı bir ağaç değildir. Zeytin birçok yerde kullanılır. Özellikle kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmezidir. Zeytini yalnızca kahvaltılar da yemeyiz salatalar da veyemeklerde de kulllanılır. Zeytinden yağda elde edilir. Bu yağı her yerde kullanmak mümkündür. Zeytinyağı da tam bi şifa kaynağıdır. Çok güçlü bir besin kaynağıdır.

Zeytinin oldukça faydası vardır ama zeytinin yaprağı daha da şifalıdır. Zeytin yaprağı yaz ve kış ayların da hep yeşildir. Zeytin yaprağını hiç dökmüyormuş gibi görülebilir. Ama zeytin yaprağını döker, altından yeni yaprak hemen açtığı için hiç dökmüyormuş gibi görülür. Zeytinin yaprağı hafif uzun, etli ve koyu yeşildir. Zeytin yaprağı tam bir şifa kaynağıdır. İçinde yüze yakın sağlıklı madde bulunmuştur. Faydaları oldukça fazla ve kansere dahi faydasını olduğu bilinmektedir. Zeytin yaprağı nasıl kullanılır biliyor musunuz. Zeytin yaprağının nasıl kullanıldığını öğrenelim.

Zeytin yaprağı kürü malzemeleri
Zeytin yaprağı kürü nasıl yapılır?

Suyu bir demliğe koyalım, ocağa alıp kaynatalım. Su kaynamaya başlayınca zeytin yaprağını içine atalım ve 2,3 dakika kadar kısık ateşte kaynatalım. Altını kapatıp 5 dakika demlenmeye bırakalım. Demlendikten sonra günde iki su bardağı içebilirsiniz. Eğer tadı hoşunuza gitmez ise bal ya da limon sıkarak içebilirsiniz. Zeytin yaprağının birçok faydası vardır. Biraz da bunlardan bahsetmek isterim.

Zeytin yaprağının faydaları nelerdir?
" } ] }