{ "title": "Zeytin Yaprağı Suyu", "image": "https://www.yapraklar.gen.tr/images/zeytin-yapragi-suyu.jpg", "date": "19.01.2024 08:45:45", "author": "Fatma Kaya", "article": [ { "article": "
Zeytin yaprağı suyu, Kurutulmuş zeytin yapraklarının kaynatılmasıyla elde edilebilir. Türkiye'de özellikle Akdeniz bölgesine has bir ağaç olan zeytin ağacı yılın her dönemi yapraklarını korur. Dünyanın en uzun ömürlü ağacı olarak baktığımızda, uzun ve sağlıklı bir yaşamın sırlarına sahip olduğunu görebiliriz. Meyvesi olan zeytinlerin gıda olarak tüketilmesi çok eski tarihlerden beri vardır. Zeytin ağacının hem meyvesinin hem de yapraklarının sağlık açısından çok faydaları vardır. Zeytin yaprağı suyu çay olarak tüketildiği gibi harici olarak da kullanılabilir.

Zeytin yaprağı suyunun faydaları nelerdir?

Çay olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Nezle, grip gibi soğuk algınlığında kullanıldığında hastalığın çabuk iyileşmesine yardımcı olur. Kötü diye adlandırılan kolesterolü düşürür. Kan şekerini ve kan basıncını düşürür. Bu sayede kalp ve damar hastalıklarına faydalı ve engelleyicidir.

Zeytin yaprağı suyu harici olarak yaralar için kullanılabilir. Antimikrobiyal özelliği sayesinde yaraların mikroplarını, bakteri ve virüslerin temizlenmesine yardımcı olur. Yaprağın özünde bulunan antioksidan etkisi yüksektir. Zeytin dalının barışı simgelemesinin ışığından konuya bakarsak tarihi savaşlarda yaralanan askerlerin tedavisinde de kullanılmıştır. İlaç sektöründe dünyanın kullandığı zeytin yaprağı doğal bir antibiyotiktir. Hücreleri güçlendirir. Kansere karşı savaşıcı ve koruyucudur. Kozmetik alanında da kendine geniş yer bulan zeytin yaprağı suyu yaşlanmayı önler. Kırışıklıklara iyi gelir. Güneşin zararlarından korur. Selülit gidericidir.

Zeytin yaprağı çayı nasıl yapılır?

Kurutulup ufalanmış olan zeytin yapraklarıyla hazırlanan çay günlük tüketim için uygundur. Bir bardak çay için, 1 bardak suya, 1 çay kaşığı zeytin yaprağı yeterli olacaktır. Su kaynatıldıktan sonra içerisine yaprak atılıp demlendirilir. Zeytin yaprağı, su ile kaynatılmak yerine demlenerek hazırlanan bir çaydır. Aktarlardan kurutulmuş zeytin yaprağı temin edilebilir.

Zeytin yaprağı suyunun tedavi ettiği hastalıklar
" } ] }