{ "title": "Salamura Yaprak Nasıl Yapılır", "image": "https://www.yapraklar.gen.tr/images/salamura-yaprak-nasil-yapilir.jpg", "date": "21.01.2024 15:52:41", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "Salamura yaprak nasıl yapılır: Salamura yiyecekleri kış için veya uzun zaman dayanması için saklama yöntemidir. Örneğin peynir zeytin yaprak gibi yiyecekler dayanıklık kazanması için salamura yapılır. Bazıları da salamura yapılınca değişik tatlar elde edilir ve o şekilde isim kazanır. Örneğin turşu gibi. İlk bahar ve yaz aylarında toplanan taze üzüm yapraklarını tuzlu suda salamura yapılıp hem kış için dayanmasını hem de lezzet kazanmasını sağlarız. Salamura yaprak yapmak için öncelikle asmadan en taze yaprakları toplamalıyız ya da yapraklar fazla sertleşip damarlanmadan toplamalıyız. Beyaz üzüm yaprağı salamura için daha iyi bir çeşittir siyah üzüm yaprağı tüylü olduğundan pek tercih edilmez fazla dilik olmayan yaprakları toplamanız ileride sararken size kolaylık sağlayacaktır. Salamura yaprak yapmak için fazla geç kalmamak lazım çünkü üzümler koruk olup olgunlaşma dönemine geçtiğinde yapraklar kartlaşmış olur bu da set ve damarlı yaprak demektir sarması pek tercih edilmez. Eğer üzüm asmanız veya bağlarınız yok ise ilk bahardan itibaren semt pazarlarının yolunu tutup taze yaprak bulmanın yoluna bakın. Şimdi elimizde geçen taze yaprağı nasıl salamura ederiz gelin onu öğrenelim.