{ "title": "Lahana Yaprağı", "image": "https://www.yapraklar.gen.tr/images/Lahana-Yapragi-83.png", "date": "20.01.2024 11:55:44", "author": "Sevda Esen", "article": [ { "article": "
Lahana yaprağı, Serin iklim sebzesi olan lahana memleketimizde sonbahar ve ilkbahar arasında kış sebzesi olarak tüketilir. Hasadı ise genellikle sonbahar erken donları başlamadan yapılır. Soğuk hava depolarında uzun süre muhafaza edilen lahanayı uzun süre taze olarak bulup tüketmek mümkün. Beyaz ve yeşil yapraklı lahana, kalori bakımından düşük sebzelerin başında gelir. Bu özelliği ile zayıflama diyetlerinde sıkça yer verilen bir sebzedir. Sağlık açısından faydalı olan lahana yaprağı çok geniş bir yelpazede kullanılmaktadır. Lahana çeşitli yemeklerde kullanılan ve özellikle sarması oldukça sık yapılan bir sebzedir. Lahana yaprağından yapılan sarmalar, çorbalar, lapalar ve kürler de zeytinyağı kullanarak faydasını daha artırabilirsiniz. Güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Başta karaciğer olmak üzere vücudun tüm organlarının sağlığını koruyucu özellik taşımaktadır. Lahana insan vücudundaki ağrıları mıknatıs gibi çeker. Lahana yaprağı vücuttaki belirli bölgelere uygulanarak o bölgelerdeki ağrıların giderilmesinde de faydalıdır.

Lahana yaprağı faydaları nelerdir?
Lahana yaprağı haricen kullanımı
" } ] }