{ "title": "Kereviz Yaprağı Çorbası", "image": "https://www.yapraklar.gen.tr/images/kereviz-yapragi-corbasi.jpg", "date": "21.01.2024 16:42:04", "author": "Hande Kadak", "article": [ { "article": "Kereviz Yaprağı Çorbası, Tarife geçmeden önce kereviz yaprağının faydaları hakkında kısa bir bilgi vermek istedim. Kereviz ve kereviz yaprağının faydaları saymakla bitmez. Oldukça faydalı ve besleyici bir sebzedir. Özellikle çocukların zekâ gelişimine olumlu yönde etkisi olduğu için kereviz ve kerevizin yaprağı çeşitli şekillerle yapılarak tüketilmesi gereken bir sebzedir. Kereviz A, B ve C vitaminleri ile fosfor, bakır, çinko, selenyum, mangan minerallerini bünyesinde barındıran oldukça faydalı sebzedir. Siroz hastalığını önleyici etkisi vardır. Karaciğer şişliğini ve sarılığı gidermektedir. Kereviz yaprağı karaciğer dostu olduğu için çorbası yapılarak haftada bir kere kür şeklinde kullanılmasını uzmanlar tavsiye ediyor. Aynı zamanda gut hastalığının tedavisinde de kür şeklinde tüketilmesinde fayda vardır. Gut şikâyetlerini böylelikle azalacağına şahit olursunuz. Şimdi faydasını saymakla bitiremediğimiz bu sağlık deposu çorbanın tarifine geçelim.

Kereviz Yaprağı Çorbası Malzemeleri
Terbiyesi için
Kereviz Yaprağı Çorbası Nasıl Yapılır?

Kerevizin yapraklarını bol su ile iyice yıkayın ve temiz olduğundan emin olana kadar bu işlemi yapın. Sonra ne küçük ne de büyük olacak şekilde parçalara ayırın. Uygun bir tencereye iki çorba kaşığı tereyağı ve üç çorba kaşığı kadar zeytinyağını alın eritmeye başlayın. Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve tencerenin içerisine alın kavurmaya bırakın. Soğanlar kavrulurken siz de biberleri ayıklayın ve küçük bir şeklide doğrayın ardından biberleri de tencereye ilave edip soğanlarla birlikte kavrulmaya bırakın. Soğanlar ve biberlerin kavrulma işlemi tamamlandıktan sonra bu sefer kereviz yapraklarını tencereye atıp kavurun. Üstüne bir paket et bulyon atın bu çorbanızın daha lezzetli olmasına yardımcı olur. Et bulyon kullanmak istemezseniz et suyu da tercih edebilirsiniz. Et bulyonu tencereye attıktan sonra üzerine bir buçuk litre su ilave edip, tuzunu ayarlayın ve kaynamaya bırakın. On beş dakika kadar kaynayan çorbayı blenderden geçirin. Çorbanın terbiyesi için bir kâse yoğurdun içerisine un ve limonu ekleyip iyice çırpın. Yoğurdun kesilmemesi için çorbadan bir kepçe kadar alıp yavaşça hazırlanan terbiyenin içerisine ilave edip terbiyenin biraz ısınmasını sağlayın. Ardından hazırlanan terbiyeyi çorbaya yavaşça ilave edip karıştırın. Beş dakika kadar terbiyesi ile kaynayan çorbanın altını kapatın ve istenilen şeklide servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }