{ "title": "Elma Yaprağı", "image": "https://www.yapraklar.gen.tr/images/Elma-Yapragi-91.jpg", "date": "21.01.2024 16:00:10", "author": "evin esen", "article": [ { "article": "
Elma Yaprağı: Elma Dünya'nın pek çok ülkesinde ve ülkemizde de yetiştirilen gülgillerden olan bir meyve çeşididir. Elma en çok tüketilen meyvelerden bir tanesidir. Elmanın çeşitleri çok olup, elmanın boyu 8-9 metreye kadar büyüyebilmekte ve iklim seçmeden Türkiye'nin her bölgesinde yetiştirilebilir. Elma yetiştiriciliğinde en çok kar getiren meyve türüdür. Elma ağaçlarının bakımı bilinçli bir biçimde yapıldığı zaman her dönümünde tahminen 300-500 kg hatta 2-3 tona kadar bile meyve hasadı yapılabilmektedir. Dünya genelinde en fazla elma tüketen ülkeler arasında bulunuyoruz. Elma içeriğinde fazla miktarda C vitamin, K vitamini, E vitamin, A vitamini ve B12 vitamini barındırır. Manganez, bakır, fosfor ve magnezyum bakımından da çok yararlıdır. Elma kabuğu ile tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirmektedir, hastalıklara karşı koruyucu özelliği vardır. Kabuğu ile tüketilen bir elmanın içinde tahminen 4 gr besin lifi bulunur. Elmayı tüketince kabuğun soyulmadan yenmesi kabuğunda bulunan çeşitli vitamin ve lifler sayesinde daha yararlı olacaktır. Bu kadar yararlı bir meyvenin elbette ki yaprağının da birçok faydası olacaktır.

Elma Yaprağı Faydaları Nelerdir?
Elma Yaprağı çayı tarifi

Elma yapraklarından 6-7 tane alın ve iyice yıkayıp üstünde bulunan tarım ilaçlarının artıklarının temizlenmesi lazımdır. Yaprakları bir demliğin içine koyun üzerine istediğiniz kadar su koyup ocağı açın ve kaynamasını bekleyin. Elma yaprağı çayınızın 5 dakika kaynaması yeterli gelecektir, çayınızı ocaktan alarak ılık olmasını ve demlenmesini bekleyin. Ilımış çayınızın yapraklarını süzerek afiyetle için. Elma yaprakları ile yaptığınız çayın lezzet ya da aromasını artırmak için isteğe bağlı olarak içine bir tarçın çubuğu ilave edebilirsiniz.
" } ] }