{ "title": "Çınar Yaprağı", "image": "https://www.yapraklar.gen.tr/images/cinar-yapragi.jpg", "date": "21.01.2024 16:57:04", "author": "ali haydar şahin", "article": [ { "article": "Çınar Yaprağı, Ülkemizin hemen her bölgesinde yetişebilen çınar ağacından elde edilen çınar yaprakları dünya genelinin başta Kuzey Amerika, Asya ve Doğu Avrupa olmak üzere birçok bölgesinde rahatlıkla bulunmaktadır. Çınar yaprakları kalın ve damarlı bir yapıya sahiptir. Bu yapraklar toz ve dumandan çok fazla etkilenmediği için büyük sanayi bölgelerinde, yol kenarlarında, park ve bahçelerde kolaylık ile yetişebilmektedir. Uzun ömürleri ile bilinen çınar ağaçları yurdumuzda 45 ila 50 metre yüksekliğe ulaşabilmektedir. Gövdesi oldukça dayanıklı bir yapıya sahip çınar ağaçları mobilya sanayide kullanılmasının yanı sıra yaprakları da günümüzde yeni keşfedilmiş bir şifa kaynağıdır. Çınar ağacı yaprağı başta eklem rahatsızlıkları ve romatizma olmak üzere birçok hastalığın şifasını içinde barındırmaktadır. Su ile kaynatılıp tüketilmesinin yanı sıra toz haline getirilerek ağız yolu ile alınabilir veya krem halinde deriye uygulanabilir.

Çınar Yaprağı Faydaları Nelerdir?

Kemik ve Eklemler, çınar yaprağının en çok bilinen faydası kemik ve eklem yapısı üzerinedir. Eklemlerde meydana gelen ağrıların giderilmesinde ve eklemlerde oluşan kireçlenmenin giderilmesinde oldukça faydalıdır. Hazır su ile veya klorsuz su ile kaynatılan el değmeden dalında kurumuş çınar yaprakları yaklaşık bir dakika kaynatılır ve demlenerek ılık halinde geldiğinde on beş gün boyunca içilir. Bu sayede eklem ağrıları ve kireçlenmeler büyük ölçüde önlenmiş olur.

Yanıklar, vücudun çeşitli bölgelerinde meydana gelmiş olan yanık ve yanık yaralarında ağrının giderilmesi ve yaranın iyileşmesi için oldukça faydalı olan çınar yaprağı kaynatılarak suyu ile yara üzerine pansuman yapılır.

Ödem Giderme, vücutta oluşmuş ödem ve şişlikler için yere temas etmeden toplanıp kurutulan çınar yaprakları kaynatılarak içilir ve bu sayede ödem giderilmiş olur.

Diş ve Diş Eti, dişlerde oluşan ağrıların ve diş etlerinde meydana gelen iltihapların giderilmesinde oldukça faydalı olan çınar yaprağının kaynatılarak suyu ile gargara yapılması diş sağlığı için oldukça faydalıdır.

Saç Kökleri ve Kepeklenme, saçlar için oldukça faydalı olan çınar yaprağının kaynatılarak suyu ile saçların yıkanması saç diplerinde meydana gelen yaraların giderilmesinde ve kepek probleminin çözülmesinde oldukça faydalıdır. Saçları düzenli olarak çınar yaprağı suyu ile yıkamak saç dökülmesini de azaltmaktadır.

El ve Vücut Yaraları, vücudun herhangi bir yerinde meydana gelen yaraların iyileşmesinde oldukça faydalı olan çınar yaprağı kaynatılarak suyu ile yara üzerine uygulanır ve bu sayede yaraların ağrısının dindirilmesi sağlanır. Ayrıca çınar yaprağı yaraların hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlayarak yara izlerinin oluşmasını da engellemektedir.

Vajinal Akıntılar, kadınlarda meydana gelen bu problemin giderilmesi için oldukça faydalı olan çınar yaprağı kaynatılarak içilir ve vajinal akıntıların giderilmesine yardımcı olur. Özellikle kokulu sarı renkli akıntının giderilmesinde oldukça faydalıdır.

Romatizmal Ağrılar, çürümeden ve yere düşmeden kurutulan çınar yaprakları klorsuz su içinde kaynatılarak demlendikten sonra içilir ve romatizmal ağrılarda büyük fayda sağlar.

Bel ve Boyun Fıtığı, eklemler ve kemikler üzerinde bir mucize etkisi gösteren çanır yaprağı düzenli olarak kaynatılıp suyu sabah ve akşam aç karnına olacak şekilde günde iki kez tüketilirse belde ve boyunda meydana gelen fıtığın iyileşmesinde büyük fayda sağlamaktadır. Eklemler üzerinde oluşmuş kireçlenmeyi gidererek bel ve boyun ağrılarını da dindirir.

Vücut Sağlığı, vücudun zinde olmasını ve sağlıklı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olan çınar ağacı yaprağı kaynatılarak içilir ve kaynamış olan suyunun yüze uygulanması cilt lekelerinin giderilmesinde oldukça büyük fayda sağlar.

Mide Bulantısı, sirkeli su içinde kaynatılmış çınar ağacı yaprakları ılındıktan sonra tüketilir ve bu sayede dindirilemeyen mide bulantısının geçmesine büyük fayda sağlar.

Sedef Hastalığı, çınar yaprağı kürü sedef hastalığına karşı tedavi edici özellikler taşımaktadır. Klorsuz suda kaynatılmış çınar yaprağı demlenmeye bırakılır ve suyu süzüldükten sonra sedef hastalığı olan bölgeye bu su ile pansuman yapılır. Bu sayede sedef hastalığının iyileşmesi sağlanır.
" } ] }