{ "title": "Çınar Yaprağı Kireçlenme", "image": "https://www.yapraklar.gen.tr/images/Cinar-Yapragi-Kireclenme-34.jpg", "date": "20.01.2024 16:20:04", "author": "arzu çobanoğlu", "article": [ { "article": "Çınar Yaprağı Kireçlenme; Çınar ağaçlarının esas yurdu Asya, Avrupa'nın doğusu ve kuzey Amerika olarak bilinir. Genellikle ormanlarda değil de dere, ırmak ve nehir kenarlarında yetişir. Türkiye'dede elbet yetişmektedir. Çınar yaprakları ve kozalakları sağlığımız için çok faydalıdır. Özellikle Kireçlenme olarak bilinen 65 yaş üstü kişilerin korkulu rüyası kireçlenme; Diz eklemini, omurgayı ve elleri tutan bir hastalıktır. Kadınlarda el ve dizler erkeklerde ise kalçalarından daha sık tutulmaktadır. Kireçlenme için başlıca risk faktörleri yaşın ilerlemesi, obezite, meslek, eklem travması, şeker hastalığı, D vitamini eksikliği gibi hastalıklardır diyebilirim. Son zamanlarda egzersiz yapmamakta kireçlenmelerin artmasında önemli rol oynamaktadır. Kalça kireçlenmesi olanlar ayakkabılarını oturarak giymeli, diz kireçlenmesi olanlarda dizlerini altına koyup oturmamalılar. Doktor tedavisinin yanı sıra bir de doğal bitkilerle tedaviler olduğunu bilirsiniz. Özellikle çınar yaprağının kireçlenmeyi rahatlatıp ağrıları dindirdiğini biliyor muydunuz? Ben de sizlere bugün çınar yaprağının bize ne gibi faydaları var? Nasıl kullanılır? Bunlardan bahsedeceğim çınar yapraklarını mutlaka park ve bahçelerde görmüşsünüzdür. İri iri damarlı büyük yapraklardır. Mevsiminde toplayıp kurutabilirsiniz. Özellikle dikkat edip yol kenarlarında eksoz dumanına maruz kalmış yerlerden toplamamaya özen gösterin lütfen. Çınar yaprakları kaynatılarak dışarıdan haricen çay gibi tüketilir. Çınar yaprağının, yara ve yanıklarda da bizzat deneyerek şahit olduğunu belirtirim. Çınar yaprağının diş etlerimize, vajinal akıntıları azaltmaya, saç kepekleri ve saç kuruluğuna da faydalı olduğunu söyleyip denemenizi rica ediyorum. Sirkeyle kaynamış çınar yaprağı mide bulantınızı da geçirecek sakinleştirecektir. Nasıl hazırlayacağımıza da hep beraber bakalım.

Çınar Yaprağı Kireçlenme için kür malzemeleri
Çınar Yaprağı Kireçlenme Hazırlanışı ve Kullanımı

Büyük bir cezve kullanabilirsiniz. 1 bardak suyumuzun içerisine ezilerek kurutulmuş çınar yaprağından 2 yemek kaşığı ekleyerek kısık ateşte kaynamaya bırakırız. Kaynayınca 100'e kadar sayıp altını kapatınız. 20-25 dakika demlendikten sonra çınar yaprakları çayımız hazır demektir.

Sabah ve akşam olmak üzere içmenizi tavsiye ederim. Beş gün ara verip tekrar içilir. Bu kür 2 hafta devam etmelidir. Çınar yapraklarını ikinci hafta taze taze kaynatmanız gerekir. Şimdiden şifalar olsun dilerim.
" } ] }