{ "title": "Alıç Yaprağı", "image": "https://www.yapraklar.gen.tr/images/alic-yapragi.jpg", "date": "21.01.2024 16:51:35", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Alıç yaprağı, barut ağacı, ekşimuşmula ve yemişen diye de bilinen alıç meyvesinin, ormanlık yerlerde ve çığlıklar arasında yetişebilen ağacının yaprakları sağlığımıza oldukça faydalıdır.

Alıç yaprağı, içerisinde bulunan triterpenoid saponinler, flavonlar ve aminler, ilk sırada kalp ve damar sağlığı olmak üzere birçok hastalığa şifa olarak kullanılır. Beyaz veya pembe çiçek açan ve 10 metreye kadar büyüyebilen alıç ağacının yaprakları toplanıp kurutularak çay olarak tüketilebilir. İçerisine bal katılarak veya sade olarak içilebilen alıç yaprağı çayı aynı zamanda C vitamini mineraller ve potasyum içerir. Alıç yaprağı genellikle çiçekleri ile kullanılır. Ekstre ve natürel İlaç yapımında da kullanılan alıç yaprağı ve çiçeği tıp alanında da sık tercih edilen bitkisel bir ilaç olarak kullanılmaya başlamıştır. Alıç yaprağının kalp hastalıklarına karşı kullanılması konusunda ilk araştırma 1930 yıllarında E. Assmann tarafından yapılmıştır.

Alıç yaprağının faydaları nelerdir?
" } ] }